Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ara Malá

 Ara Malá (ara severa)

zbarvení: brada hnědá, ohbí a okraj křídel červené, nahá část líce je bílo žlutá s řadou velmi malých černých pírek.

délka: až 48cm

hmotnost: do 480 gramů

výskyt: Ve volné přírodě žije ve východní Panamě, severní Bolívii a jižní Bahai v Brazílii. 

existují 2 poddruhy: ara malý orinocký (Ara severa severa) a ara malý brazilský (Ara severa costaneifrons).

cena a dostupnost: V roce 2011 se jeho cena pohybovala okolo 15 tisíc korun za jedince. Starší jedinci jsou ale dražší.

fotky jsou ve fotogalerii :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář